رهبری

بدنه خبر

افزایش ماندگاری شیر با فناوری نانو شنبه، 1 اسفند 1394

شرکتی در برزیل که در زمینه تولید و توزیع شیر فعالیت می کند قادر به ابداع نوعی از بسته­بندی مواد غذایی شده­است  که می تواند شیر را به مدت 15 روز سالم نگه دارد . در این روش بسته بندی از فناوری نانو استفاده شده است. این شرکت شیر با نام تجاری لتی را در 45 شهر برزیل توزیع می­کند. در این روش بسته بندی مواد غذایی از میکرو ذرات نقره به همراه ترکیبات آنتی باکتریال و علاوه بر آن از مواد استریل کننده نیز روی سطح پلاستیکی استفاده کرده­اند. به گفته لوئیس پاگوتو مدیرعامل شرکت نانو ایکس روش استفاده از ترکیبات آنتی­ باکتریال روی مواد صلب و پلاستیک­های انعطاف­پذیر می­تواند موجب بهبود کیفیت بسته­بندی مواد غذایی شود و زمان ماندگاری را افزایش دهد. بعد از تایید این بسته­بندی نانو و پلیمر توسط یک آزمایشگاه بی­طرف، این شیرها در بازار توزیع شدند. میکروذرات به صورت پودر برای تولید بطری استفاده می­شود. ضمناً این­که خطر رهایش این میکروذرات از بطری وجود ندارد و کاملاً خنثی بوده بنابراین هیچ خطری در استفاده از این ماده وجود ندارد. تست­های انجام شده نشان داده است که زمان ماندگاری این شیرها با استفاده از فناوری ارائه شده توسط نانوایکس به یک سال هم می­رسد. بعد از تایید این نتایج توسط یک آزمایشگاه بی­طرف، این شیرها در بازار توزیع شدند. این تنها یکی از روش های نوینی است که در صنعته بسته­بندی مواد غذایی ابداع شده و مورد تایید قرار گرفته  است. امید است این تکنولوژی های جدید در کشورهای در حال توسعه نیز به سرعت و با کیفیت رواج یابد تا بیش از این شاهد از بین رفتن مواد غذایی خود در بسته­بندی مواد غذایی نامناسب نباشیم.

 
پورتال اخبار