کارگاه مراقبت تب مالت یکشنبه، 12 دی 1395
کارگاه مراقبت تب مالت جهت رصد بیماری تب مالت در استان کردستان در سالن اجتماعات ستاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار گردید.
در این کارگاه معاون، کارشناسان ارشد مرکز مدیریت بیماری های واگیر کشور،پزشکان،  گروه عفونی و کارشناسان ستادی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان بیجار حضور داشتند.
 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن بیان گزارشی از وضعیت بیماری تب مالت در استان، گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی استان کردستان، بیشترین میزان بروز آمار تب مالت به ترتیب در شهرستان های بیجار، قروه و دیواندره می باشد لذا شهرستان بیجار بدلیل میزان شیوع بالا جهت انجام طرح پایلوت تب مالت انتخاب شده است.
دکتر فرزام بیدارپور با اشاره به بیشترین آمار بروز بیماری در فصل بهار و تابستان، افزود:  8/52 درصد از مبتلایان به تب مالت را مردان و 2/47 درصد آنان را زنان تشکیل داده و 90% موارد شناسایی شده در روستاها و 10% آن در شهرها می باشد.
وی مهمترین علل کاهش بیماری تب مالت تا سال 89 را پوشش بالای واکسیناسیون و بکارگیری واکسن مؤثر در دام ها، پرداخت یارانه به کارخانه های شیر، مصرف شیر پاستوریزه، جمع آوری واحدهای کوچک دامداری، انجام مؤثرتر قرنطینه دامی و بهسازی اماکن نگهداری دام در تعدادی از روستاها دانست.

معاون بهداشتی دانشگاه اظهار داشت: تغییر سیاست دامپزشکی کل کشور و استفاده از واکسن های ساخت داخل، حذف یارانه شیر و عدم تمایل مردم به استفاده از شیر پاستوریزه با قیمت تمام شده بالا و استفاده از محصولات لبنی عرضه شده از ماست بندیها و قیمت پایین بعنوان عوامل افزایش بیماری تب مالت از سال 1390 شناخته شده است. دکتر بیدارپور در ادامه کنترل کانون های آلودگی، نظارت بر واکسیناسیون دام ها در روستاها، اقدامات بهداشت محیطی و آموزشی، تهیه برنامه های تلویزیونی و رادیویی، تشکیل کارگروه ها و کمیته های تخصصی ، برگزاری همایش ها و تهیه و توزیع پوستر، پمفلت های آموزشی را از مهمترین اقدامات دانشگاه عنوان نمود.
ارائه گزارش وضعیت بیماری بروسلوز در دام های استان، کلیات طرح، نقش آموزش در همکاری و مشارکت جامعه، راهنمای بالینی و پزشکی، راهنمای آزمایشگاه، نحوه مراقبت و گزارش دهی از دیگر مباحث مطرح شده در این کارگاه بود.