نشست مطبوعاتی بسیج ملی تغذیه با حضور اصحاب رسانه و جراید استان کردستان پنجشنبه، 21 دی 1396
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این نشست گفت: امسال هفتمین بسیج ملی تغذیه سالم از 15 تا 30 دی ماه با شعار " چاقی یا سلامت، انتخاب با شماست" در نظر گرفته شده و تاکید ما بیشتر بر روی کنترل اضافه وزن و چاقی در کشور و اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در زمینه تغییر سبک زندگی و بهبود تغذیه به منظور اجرای برنامه های پیشگیرانه در این حوزه است.
دکتر فرزام بیدارپور افزود: هدف از بسیج ملی تغذیه سالم در کشور، فرهنگسازی جهت شناسایی مشکلات تغذیه ، ترویج تغذیه سالم و توجه دادن مردم به این نکته است که باید برای حفظ سلامت خود این نکات را رعایت کنند.
وی با اشاره به شیوع رو به رشد چاقی در دنیا، اظهار داشت: در سال 1990 حدود 10 تا 15 درصد مردم دنیا مبتلا به چاقی بودند که در سال 2010 این رقم به 30 تا 35 درصد رسید،این آمار در کشور ایران نیز در سال 1999 حدود 6/13% بود که در سال 2007 به 3/22% رسید. معاون بهداشتی دانشگاه عوامل ژنتیکی، محیطی و رفتارهای غلط (بعنوان بیشترین عامل اثرگذار) و وجود بیماری ها را از جمله عوامل منجر به چاقی دانست که در بحث مسائل روحی، روانی، اجتماعی، اختلالات رفتاری، درمانی و  اقتصاد سلامت هزینه های گزافی را بر جامعه تحمیل می کند.
دکتر بیدارپور بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته های قلبی، افزایش فشارخون، بیماری های متابولیک مانند دیابت، اختلالات چربی و سیستم گوارشی، کبد چرب ، سنگ صفرا، نازایی، سرطان های رحم، سینه، پروستات و لوزالمعده را بعنوان اثرات چاقی بر روی دستگاه های مختلف بدن برشمرد. وی اضافه کرد: شاخص BMI   فرد کمتر از عدد 5/18 باشد فرد لاغر، بین 5/18 تا 25 نرمال، بین 25 تا 30 اضافه وزن و بیشتر از 30 چاقی و 35 به بالا فرد دچار چاقی بالا و مفرط است و کسانی مبتلا به اضافه وزن اند باید با تغییر شیوه زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی، مراجعه به پزشک و کنترل وضعیت هورمونی و مشاوره با کارشناسان تغذیه از چاقی پیشگیری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه با بیان دارو درمانی برای افراد چاق و نهایتا" عمل جراحی برای کسانی که BMI آنان بیشتر از 35 است، ابراز داشت: هر فرد با توجه به شرایط خاص خود نیاز به برنامه ای جداگانه دارد و نمی توان برای همه مردم نسخه یکسانی ارائه کرد .
  دکتر بیدارپور ضمن تاکید بر اهمیت تغذیه نوزاد در دوران بارداری و دو سال اول زندگی و استقبال از شیر مادر، خاطرنشان کرد: در دوره بارداری، مراقبت های تغذیه ای برای مادران بسیار مهم است حدود 20 درصد از کودکان کمتر از دو سال کشور، در معرض اضافه وزن و چاقی هستند که می تواند به اضافه وزن و چاقی در دوران بزرگسالی نیز تبدیل شود. وی بیان نمود: در استان 87% افراد بالای 18 سال تحرک کافی ندارند در صورتی که تمامی افراد نیاز به حداقل 150 دقیقه فعالیت در هفته دارند . معاون بهداشتی در پایان مردم را به داشتن تحرک و فعالیت فیزیکی مناسب، تغذیه سالم، افزایش مصرف ماهی، سبزی و میوه جات و کاهش میزان مصرف چربی، قند، شکر و نمک جهت پیشگیری و مقابله با بیماری چاقی توصیه کرد.