معرفی بخش

بخش شیمی:

بخش آنالیز شیمیایی آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، خود متشکل از دو قسمت عمده شیمی مواد غذایی و شیمی مواد آرایشی بهداشتی می باشد. کلیه آزمون های انجام شده بر روی نمونه ها بر اساس استانداردهای ملی ایران، استانداردهای جهانی و دستورالعمل های وزارت بهداشت صورت می گیرد.

نمونه هایی که در قسمت شیمی مواد غذایی مورد آنالیز قرار می گیرند به شرح زیر می باشد:

لبنیات: شیر و انواع فرآورده های شیر شامل پنیر، ماست، دوغ، بستنی،  خامه و...

فرآورده های گوشتی: انواع سوسیس، کالباس، همبرگر، و...

غلات و فرآورده های آن: آرد، کیک و کلوچه، بیسکویت، ماکارونی، بلغور حجیم شده، سویا، چای، برنج و...

خشکبار: انواع حبوبات، سبزجات خشک، میوه های خشک و...

ادویه و چاشنی جات: انواع ادویه جات، سرکه، آبلیمو، انواع سس، رب گوجه فرنگی و ....

نوشیدنی ها: انواع نوشابه، ماء الشعیر، شربت، عرقیات و...

قند و مواد قندی: قند، شکر، مرباجات، ژله، پاستیل، تافی، شکلات، آدامس و عسل...

روغن ها: انواع روغن های جامد و مایع خام و تصفیه شده، کره و ...

کنسروها: تن ماهی و انواع کنسرو های گوشتی و غیر گوشتی

رنگ: شناسایی انواع رنگ ها در محصولات خوراکی و آشامیدنی

نمونه هایی که در قسمت شیمی مواد آرایشی و بهداشتی آنالیز قرار می گیرد به شرح زیر می باشد: صابون، شامپو، مایع ظرفشویی، پوشک بچه، انواع دستمال کاغذی، مقوای بهداشتی و .....

 

دستگاه های موجود در آزمایشگاه شیمی (مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی):

دستگاه اندازه گیری پروتئین کجلدال

سوکسیله

روتاری

اسپکتروفتومتر دو پرتویی

رفراکترومتر دیجیتالی

ترازو رطوبت سنج

ترازوهای دیجیتالی با دقت های (01/0 ، 001/0، 0001/0 و 00001/0 )

محفظه UV

pH متر

هدایت سنج

سانتریفیوژ ژربر

هیتر استیرر

تیتراندو

رنسیمتر