به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حسین جعفری به مناسبت هفته پیشگیری از سوختگی با اشاره به اینکه متاسفانه یکنفر به دلیل صدمات ناشی از سوختگی فوت شده است، افزود:بیشترین آمار مربوط به سوختگی در گروه آقایان با تعداد ۱۵۶ نفر و همچنین بالاترین موارد سوختگی به ترتیب مربوط به انفجار گاز، مواد اشتعالزا، آب جوش، برقگرفتگی، آتش و خودسوزی است.
به گفته وی با توجه به اهمیت پیشگیری از سوختگی، مهمترین توصیه به والدین دور نگهداشتن کودکان از وسایل آتشزا ست.والدین حتما به یاد داشته باشند که هنگام خروج از منزل شیر گاز را ببندند و وسایل برقی را از دسترس کودکان دور نگه دارند. همچنین داشتن کپسول آتشنشانی و آشنایی با نحوه استفاده از آن بسیار با اهمیت است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: اولین اقدام در هنگام بروز حوادث سوختگی، تماس با اورژانس و عمل به توصیه های همکاران فوریت های پزشکی تا رسیدن آمبولانس به صحنه حادثه می باشد.
جعفری افزود: مهمترین اقدامات تا رسیدن آمبولانس، حفظ خونسردی و آرامش ، دور کردن بیمار از منبع حرارتی، خاموش کردن لباس های در حال سوختن، جدا کردن ایمن بیمار از منبع جریان الکتریکی و شستن مواد شیمیایی در تماس با پوست با مقادیر زیاد آب است.
بهگفته وی نقش اورژانس ۱۱۵ در مدیریت بهینه بیماران از محل سوختگی تا انتقال به بیمارستان توسط پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی بسیار اهمیت دارد.
جعفری ادامه داد: حضور کارشناسان فوریت های پزشکی در انتقال بیماران از محل حادثه به بیمارستان با انجام دستورالعمل ها و پروتکل های درمانی و دستورات پزشک مشاور ازجمله باز کردن راه هوایی، گرفتن رگ، هیدراته کردن بیمار، تزریق مسکن، خنک نگهداشتن محل سوختگی و پانسمان استریل محل سوختگی از میزان عوارض و تلفات ناشی از سوختگی جلوگیری خواهد کرد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیمارستان کوثر سنندج، مرکز پذیرش بیماران سوختگی استان است بیشترین موارد انتقال و اعزام بیماران در سطح استان به این مرکز است.