به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر فرهنگ صفرنژاد، متخصص جراحی سوختگی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به مناسبت هفته پیشگیری از سوختگی اظهار کرد:راهاندازی بخش، آیسییو و اتاق عمل سوختگی بیمارستان کوثر سنندج از اسفند ماه ۹۹، نقطه عطفی در کردستان در جهت ارائه خدمات جامع سوختگی برای بیماران به شمار میرود.
به گفته وی، بخش سوختگی این بیمارستان با ۲۴ تخت فعال برای کودکان، مردان، زنان و همچنین ۶ تخت "BICU"، با حضور کادر مجرب پزشکی و پرستاری به درمان جامع بیماران در استان میپردازد.
دکتر صفرنژاد افزود: خوشبختانه در حال حاضر تمامی امکانات لازم برای جراحی های سوختگی از جمله انواع درماتومهای شارژی، دستی، دستگاه نیک و سایر لوازم و امکانات مورد نیاز برای بیماران سوختگی در این مجموعه موجود است.
وی با اشاره به شایع بودن سوختگی در کردستان، افزود: متأسفانه بیشترین حوادث ناشی از سوختگی به دلیل بیاحتیاطی در حوادث خانگی، پخت و پز، سوختگی مایعات داغ به ویژه در کودکان، سوختگی ناشی از انفجار گاز غیر استاندارد "گاز های پیکنیکی" و سوختگی های الکتریکی است.
دکتر صفرنژاد همچنین به مشکلات اساسی در زمینه تجهیزات مصرفی سوختگی اشاره کرد و گفت: قیمت بالای پمادها که تحت پوشش بیمه نیستند، از مشکلات عمده ماست. بسیاری از بیماران قادر به پرداخت هزینههای بالا نیستند و این مسئله باعث میشود که نتوانند مراقبتهای لازم را دریافت کنند. احساس میشود که وزارت بهداشت باید تمهیدات بهتری بیندیشد تا این مراقبتها و تجهیزات مصرفی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد و بیماران از امکانات جامعتری برخوردار شوند.