کودکان قربانیان خاموش تصادفات رانندگی

1403/12/25
تعداد بازدید :95

کارشناس مسئول کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با هشدار نسبت به افزایش تصادفات کودکان در خارج از منزل، گفت: تصادف حادثه‌ای ناخواسته است که همواره کودکان را تهدید می‌کند و هیچ صحنه‌ای غم‌انگیزتر از تصادف یک کودک نیست.

 آمنه حسینی، کارشناس مسئول کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی این دانشگاه، با استناد به آمار کشته‌شدگان ناشی از تصادفات، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که کودکان زیر ۱۰ سال و سالمندان بالای ۶۰ سال، بیشترین آمار فوتی‌های تصادفات را به خود اختصاص می‌دهند. متأسفانه، ۲۲ درصد از قربانیان عابر پیاده را کودکان زیر ۱۰ سال تشکیل می‌دهند که این آمار در بین کودکان ۴ تا ۹ ساله بسیار نگران‌کننده است.

حسینی با تأکید بر لزوم آموزش مهارت‌های ایمنی به کودکان، بیان کرد: کودکان در سنین ۵ تا ۱۰ سالگی در حال کسب استقلال هستند و از فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و بازی در فضای باز لذت می‌برند، اما هنوز به طور کامل از خطرات ترافیک آگاه نیستند بنابراین، آموزش مهارت‌های لازم برای پیشگیری از تصادفات جاده‌ای و خیابانی ضروری است.

وی با اشاره به تفاوت‌های جنسیتی در آمار تصادفات، افزود: پسران بیشتر از دختران در معرض خطر جراحات ناشی از تصادفات خیابانی و برخورد با وسایل نقلیه قرار دارند. همچنین، دوچرخه که وسیله‌ای محبوب در بین کودکان است، در صورت عدم رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، می‌تواند به یک عامل خطر تبدیل شود. والدین باید با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشند.

کارشناس مسئول کاهش خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با تشریح ویژگی‌های رفتاری کودکان در ترافیک، اظهار داشت: کودکان اغلب قبل از فکر کردن، عمل می‌کنند و ممکن است رفتاری غیرمنتظره از خود نشان دهند آن‌ها تصور می‌کنند که اگر راننده را ببینند، حتماً راننده نیز آن‌ها را می‌بیند و درک درستی از سرعت وسایل نقلیه ندارند. همچنین، پریدن ناگهانی به وسط خیابان، که یک رفتار غریزی در کودکان است، می‌تواند منجر به تصادفات جدی، به‌ویژه در هنگام دوچرخه‌سواری شود. جراحات ناشی از این تصادفات اغلب در ناحیه سر و مغز رخ می‌دهد و می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری مانند فلج یا حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

حسینی توصیه‌هایی را برای حفظ ایمنی کودکان در ترافیک ارائه کرد و گفت: والدین باید مکان‌های امنی را برای بازی، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری کودکان تعیین و نحوه عبور ایمن از خیابان و تمرین آن با کودکان آموزش دهند.

سامانه های دانشگاه