0
دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال 1385 موفق به دریافت مجوز راه اندازی کاردانی فوریت های پزشکی شد. این دانشکده از سال 1390 در مقطع کارشناسی ناپیوسته فوریت های پزشکی و از سال 1399 در مقطع کارشناسی پیوسته فوریت های پزشکی اقدام به جذب و پذیرش دانشجو می نماید .
اهداف و وظایف گروه آموزشی فوریت های پزشکی
تربیت نیروی انسانی مجرب و کارآمد و توانمند جهت خدمت رسانی به بیماران و مصدومان در اورژانس پیش بیمارستانی
تربیت نیروهای آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت پذیر و حساس به سلامت افراد جامعه در حیطه اورژانس پیش بیمارستانی
طراحی، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی برنامه های آموزشی مرتبط با اورژانس پیش بیمارستانی
فرهنگ سازی و افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص پیشگری از بروز تروما
ارتقا پژوهش های بنیادی و تولید علم
تامین و ایجاد تجارب یادگیری بهتر در دانشجویان
ایجاد محیط آموزشی مبتنی بر استانداردهای آموزشی
ارتقا کیفیت برنامه های آموزشی
رشته فوریتهای پزشکی یکی از برنامه های آموزشی گروه پزشکی می باشد. فوریت های پزشکی به مجموعه عملیاتی گفته می شود که در مواقع ضروری برای حفظ سلامتی مصدومان و بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. در این رشته افراد را برای مواقع پر استرس و حساس تربیت کرده و به آنها آموزش می دهند که در شرایط اضطراری امدادرسانی های اولیه را به بیماران و افراد آسیب دیده برسانند. دانش اموختگان این مقطع به عنوان عضوی از تیم سلامت ارئه خدمات و امداد رسانی به بیماران و مصدومین را در مرحله پیش بیمارستانی را در اورژانس 115 به عهده خواهند داشت.
رشته فوریت های پزشکی و اورژانس یک نیاز اساسی برای جامعه سلامت به شمار می آید؛ بنابراین افرادی که در این رشته قصد ادامه تحصیل دارند باید آمادگی شرایط بحرانی و حساس را داشته و بدانند که مسئولیت سنگینی را متحمل خواهند شد.
در کشور ایران در سال 1353 به دنبال فروریختن سقف فرودگاه مهرآباد و برجا گذاشتن خسارات مالی و جانی، دولت وقت تصمیم به تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی گرفت و در همان سال تربیت نیروهای موردنیاز تحت نظر کارشناسان خارجی طی دوره 6 ماهه صورت گرفت و در سال 1354 مرکز اورژانس تهران برای ارائه خدمات فوریت های پزشکی بر بالین بیمار به عنوان چهارمین کشور ارائه دهنده این خدمات راه اندازی گردید. این خدمات تاثیر قابل توجهی بر سلامت بیماران و مصدومین داشت و همین امر برای توسعه روزافزون و فراگیر شدن آن کفایت می نمود به نحوی که در حال حاضر، در تمامی کشور های توسعه یافته و بسیاری از کشور های در حال توسعه، دسترسی به این خدمات برای عموم مردم به سادگی امکان پذیر و بخش مهمی از نظام سلامت می باشد. از سال 1381 جذب دانشجو به صورت نیمه متمرکز در تعداد محدودی از دانشگاه های کشور انجام شد و دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال 85 در مقطع کاردانی، سال 90 در مقطع کارشناسی ناپیوسته و از سال 1399 در مقطع کارشناسی پیوسته دانشجو پذیرش می کند. در حال حاضر در این دانشکده در مقطع کاردانی دانشجو پذیرش نمی گردد.
شرایط و نحوه پذیرش دانشجو :
پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری دانشگاهها به صورت نیمه متمرکز ( مصاحبه ، معاینات بدنی و معاینات پزشکی) صورت می گیرد.
سطوح رشته:
دوره کاردانی ،اولین مقطع تحصیلی این رشته است که برنامه آن بر اساس ضوابط علمی و ارزش های اسلامی تهیه وتدوین گردیده است.
دوره کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته، زمینه ساز تربیت تکنسین حرفه ای است که با بهره گیری ازآخرین اطلاعات علمی با دانش و مهارت خود خواهند توانست به عنوان عضوی از تیم سلامت خدمات مورد نیاز جامعه را با لحاظ کلیه جوانب انسانی،اخلاقی،شرعی و قانونی ارائه نماید.
دانشجویان این رشته می توانند در مقطع کارشناسی ارشد رشته های پرستاری اورژانس، سلامت در بلایا و فوریت ها، پدافند غیرعامل و.... ادامه تحصیل دهند.
تواناییهای لازم :
رشته فوریتهای پزشکی به صورت نیمهمتمرکز دانشجو میپذیرد و داوطلبان پس از قبولی در آزمون علمی باید در آزمون حضوری این رشته نیز شرکت کنند و در صورت داشتن تواناییهای روحی لازم از قبیل انضباط پذیری، گذشت و ایثار، اعتماد به نفس و آمادگی فعالیت در شرایط سخت و همچنین آمادگی جسمی کامل در خصوص انجام تست های ورزشی و نرمال بودن معاینات پزشکی از نظر شنوایی سنجی، بینایی سنجی، تست های روانشناسی، تست های عدم اعتیاد و عدم ابتلا به بیماریهای مزمن و صعبالعلاج مثل دیابت، فشار خون، آسم، نارسایی کلیه، بیماریهای پیشرفته قلبی ، صرع و بیماریهای روانی در این رشته پذیرفته میشوند.گفتنی است که در رشته فوریتهای پزشکی داشتن قدرت بینایی و شنوایی خوب، مهارتهای بدنی، روانی کلام و حداقل قد 170 سانتیمتر برای آقایان و 165 سانتی متر برای خانم ها جهت امدادرسانی سریع و صحیح ضروری است. در ضمن این رشته از بین داوطلبان مرد و زن دانشجو میپذیرد.