هنگام گرمازدگی چه کنیم


 این روزها که شاهد گرم شدن هوا هستیم، موارد گرمازدگی نیز رو به افزایش است. اما، برای اینکه از گرمازدگی در امان بمانیم؛ باید چه کنیم.

 
  اولین سوالی که در هنگام گرمازدگی می‌بایست برای آن پاسخ منطقی داشته باشیم، این است که گرمازدگی چه علائمی دارد.

 علائم گرمازدگی

  پوست خشک و داغ، عدم تعریق، پوست ابتدا قرمز شده و سپس رنگ پریده یا کبود می‌شود، تنفس کوتاه و سریع، نبض سریع و ضعیف، افزایش دمای بدن به بیش از ۴۰ درجه، سردرد، گرفتگی عضلات و گشادی مردمک چشم، از مهم‌ترین     علائم گرمازدگی به شمار می‌روند.

  علائم روحی و روانی گرمازدگی شامل گفتن سخنان بی ربط، گیجی، رفتار پرخاشگر، آشفتگی و هیجان، توهم، بی حالی، رخوت و بی حسی (واکنش‌های بدن بیش از حد آرام و آهسته می‌شود) است.

  درمان گرمازدگی

  فرد را به محیط خنک منتقل نمائید.

  با اورژانس ١١٥ تماس بگیرید و هر چه سریع‌تر فرد گرمازده را به نزدیک ترین بیمارستان برسانید.

  لباس‌های فرد گرمازده را کاهش دهید.

  بدن فرد را خیس کنید تا خنک شود.

  کم کم به او آب یا یک نوشیدنی خنک بدهید.




پیش‌گیری از بیماری اسهال و استفراغ در تابستان

  بسیار شنیده‌ایم که «پیش‌گیری بهتر از درمان است». راه‌هایی که توسط آن‌ها می‌توانیم تا حد زیادی از اسهال و استفراغ تابستانه جلو‌گیری کنیم شامل موارد زیر هستند:

  شستن مداوم دست‌ها با صابون و آب و پیش‌گیری از اسهال و استفراغ در تابستان

  دست‌ها یکی از شایع‌ترین راه‌های انتقال میکروب‌ها، انگل‌ها و ویروس‌ها از یک فرد به فرد دیگر یا از محیط زنده و غیر‌زنده‌ی بیرون از بدن فرد هستند. از ارزان‌ترین راه‌های پیش‌گیری از انتقال بیماری‌ها، شستشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون      است.
 
  به عبارتی حتماً باید ابتدا دست‌ها را با آب خیس کرده، سپس به میزان کافی به سطح آن‌ها صابون بمالید تا کف صابون همه‌ی قسمت‌های دست‌ها را بپوشاند. اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ ثانیه دست‌ها در کف بمانند و سپس با آب روان آبکشی و آنها    
  را خشک کنید.

   امتناع از خوردن غذا‌های نپخته و پیش‌گیری از اسهال و استفراغ در تابستان

   می‌توان با حرارت دادن بعضی غذا‌های خام و نیم‌پخته هم بسیاری از آلودگی‌ها را از آن‌ها دور کرد و هم هضم آن‌ها را راحت‌تر نمود. با رعایت این موارد می‌توان در پیش‌گیری از اسهال در فصل تابستان تا حدی موفق بود.
 
   پرهیز از ایجاد هر گونه تغییر در رژیم غذایی

   معمولاً با شروع فصل بهار و تابستان، میوه‌های تازه‌ای به بازار می‌آیند که هضم آن‌ها، به علت کال بودن، دشوار است و سبب ایجاد دل‌درد، اسهال و استفراغ می‌شود. یکی از راه‌های پیش‌گیری از این بیماری‌ها این است که از هر گونه تغییر         
   ناگهانی در رژیم‌های غذایی پرهیز کنید.

  شستن اصولی میوه‌ها و سبزیجات خام

   از آن‌جا که بیشتر میوه‌ها و سبزیجات در زمین‌های کشاورزی کشت می‌شوند و این زمین‌ها در دسترس جانوران هستند و از کود حیوانی برای تجدید حیات این زمین‌ها استفاده می‌شود، جای تعجب نیست که تمامی میوه‌ها و سبزیجات باید بسیار   
   دقیق و با وسواس کامل شسته شوند.

   توصیه می‌شود مدتی میوه‌ها و سبزیجات را کاملاً داخل آب، طوری که آب کاملاً روی آن‌ها را بپوشاند، قرار دهید تا گل و لای همراه با عوامل بیماری‌زا در آب ته‌نشین شوند





سامانه های دانشگاه