نام و تعریف رشته:
کارشناسی پیوسته تکنولوژی پرتوشناسی (RADIOLOGY TECHNOLOGY (BSC)
علم پرتوشناسی یکی از شاخه های علوم پزشکی بوده و جایگاه ویژه ای در امر تشخیص و درمان بیماریها و نهایتا سلامت انسان ها دارد برنامه آموزشی مقطع کارشناسی پیوسته در راستای تربیت کارشناسان پرتو شناسی با توانمندی مناسب جهت استفاده از دستگاه ها و فناوری های جدید در زمینه تصویربرداری پزشکی طراحی شده است. هدف اصلی برنامه عبارت است از آماده سازی زمینه جهت کسب تجارب آموزشی و شایستگی های مورد نیاز جهت عملکرد مؤثر تحت عنوان کارشناس و تکنولوژیست ماهر در بخش های تصویربرداری پزشکی در این دوره دانشجویان تجارب نظری و بالینی در زمینه های مختلف تصویربرداری از روشهای ساده و روتین رادیوگرافی تا تکنیکهای پیشرفته تصویر برداری از جمله توموگرافی کامپیوتری، تصویر برداری با استفاده از تشدید مغناطیسی هسته اتم (MRI) ، فراصوت و ... را بدست خواهند آورد. طی دوره آموزشی دانشجو مباحث نظری و عملی در زمینه های مختلف آموزشی این رشته را فرا گرفته و سپس به کسب تجارب بالینی در این عرصه ها خواهد پرداخت.
تاریخچه رشته و پیشرفتهای جدید
از زمان نصب اولین دستگاه رادیولوژی در سال ۱۳۱۰ توسط دانشمند بزرگ ایرانی مرحوم پروفسور محمود حسابی در ایران (بیمارستان سینای تهران تحولات تکنیکی و فناوریهای جدید در زمینه علوم تصویر برداری پزشکی باعث گردیده تا رشته تکنولوژی پرتوشناسی جایگاه ویژه ای را در تشخیص زود هنگام بموقع و دقیق بسیاری از بیماریها در دنیا و ایران کسب نماید. در سالهای نه چندان دور این رشته جزء رشته های صرفاً پاراکلینیک محسوب میگردید و با ابزار و وسایل مکانیکی و آنالوگ و با استفاده از فیلمهای پرتونگاری با حساسیت نه چندان بالا و استفاده از مواد کنتراست زا و اغلب روشهای تهاجمی و دردناک در تشخیص بیماریها مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه با استفاده از سیستمهای مدرن تصویر برداری از جمله دستگاههای تصویربرداری دیجیتال ، ماموگرافی دیجیتال، آنژیوگرافی دیجیتال با سابتراکشن توموگرافی کامپیوتری مارپیچی (SPIRAL CT) ، تصویر برداری MRI سونوگرافی و کالر داپلر می توان با دقت و سرعت بیشتر به تشخیص بیماریها دست یافت ،همچنین غالب روشهای تهاجمی به لطف فناوریهای پیشرفته به صورت غیر تهاجمی اجرا می گردند.
در حال حاضر علاوه بر تشخیص بیماریها با استفاده از تکنیک ها و تجهیزات مدرن میتوان به درمان برخی بیماریها یا تضعیف اثر آنها اقدام نمود که آمبولیزاسیون شریانی تومورها یکی از موارد حائز اهمیت و قابل ذکر در این زمینه بشمار می رود. در نهایت می توان اظهار نمود که ارتقا کیفیت خدمات تشخیصی و بعضا درمانی در بخشهای تصویر برداری پزشکی با تشخیص زود هنگام بیماری ها سبب افزایش سطح سلامت افراد جامعه می گردد.
معرفی گروه :
گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال 1370 اقدام به جذب دانشجویان کاردانی رادیولوژی تا سال 1386 از سال 1386 تا کنون اقدام به پذیرش دانشجویان کارشناسی رادیولوژی در مقطع کارشناسی پیوسته نموده است. هم اکنون حدود 90 نفر دانشجو در 4 نیمسال مشغول به تحصیل میباشد. تعداد اعضای هیات علمی فعال دو نفر و ماموریت آموزشی یک نفر و دو نفر مربی طرح هیات علمی می باشند.