فراخوان معرفی بهترین‌های پژوهش حوزه کووید-۱۹




 مقدمه و اهمیت موضوع

بدون شک انجام تحقیقات علمی و بزرگ بدون وجود یک تیم قدرتمند تحقیقاتی با ظرفیت‌های مختلف امکان پذیر نمی‌باشد. همکارهای بین گروهی کمک خواهد نمود تا ایده‌های تحقیقاتی نوآورانه در پاسخ به سوالات و مشکلات جامعه شکل بگیرد که یکی از ضرورت‌های اصلی در ارتقا تحقیقات نظام سلامت محسوب می‌شود. بر کسی پوشیده نیست که شرط اول همکاری‌های بین گروهی معرفی توانمندی‌ها، مهارت‌ها و زیرساخت‌ها به صورت مناسب و صحیح می‌باشد.

پاندمی کووید-۱۹ سبب شد توانمندی‌ها، مهارت‌ها و زیرساخت‌های تحقیقاتی زیادی در دانشگاه علوم پزشکی مختلف در سطح کشور فرصت‌های سرآمدی زیاد  و مرجعیت را رقم بزنند، اما به گونه‌ای شایسته تا کنون معرفی نشده‌اند. معرفی این سرآمد‌ها و کسب مرجعیت‌ها در حوزه‌های مختلف پژوهش کمک خواهد کرد تا علاوه بر ایجاد رغبت و تشویق فعالان در حوزه پژوهش‌های سلامت بتوان امیدوار بود که روحیه همکاری در این حوزه افزایش یابد و علاوه براین کمک شود تا محققین کشور تلاش نمایند در مسیر اولویت‌ها حرکت نمایند. بنابراین به نظر می‌رسد یکی از اهداف کمیته ساماندهی تحقیقات ارائه راهکارهایی مناسب برای  شناسایی فرصت‌ها و سرآمدی‌ها و مرجعیت‌ها در حوزه پژوهش می‌باشد.

با این هدف در برنامه حاضر سعی خواهد شد راهکارهای اجرایی شناسایی و معرفی  بهترین‌ها  و اثرگذارترین عملکرد علمی در حوزه پژوهش  تبیین گردد. امید است بتوان ضمن تقدیر مناسب از بهترین‌ها در این حوزه، بتوان از  تجارب علمی و پژوهشی در جاهای مختلف کشور در جهت ارتقای پژوهش استفاده نمود.
  

 اهداف اصلی برنامه

لازم به توضیح است برنامه حاضر در راستای برنامه دوم از محور اول سند کمیته ساماندهی تحقیقات می باشد. که چهار هدف اصلی آن به شرح ذیل خواهد داشت:

 هدف اول: معرفی  بهترین‌های پژوهش در حوزه تولید شواهد علمی  کووید-۱۹
 هدف دوم: معرفی بهترین‌های پژوهش در تحقیقات کاربردی مرتبط با کووید-۱۹
 هدف سوم: معرفی بهترین‌های پژوهش در انجام فعالیت‌های خلاقانه در مدیریت تحقیقاتی در دوران پاندمی کووید-۱۹
 هدف چهارم: معرفی بهترین‌های مراکز تحقیقاتی با تغییر کاربری مناسب در دوران پاندمی کووید -۱۹
با توجه به اهمیت دیده شدن  همه جنبه‌های حوزه تحقیقات و پژوهش در معرفی بهترین‌ها، سعی شده است فعالیت‌های این برنامه در چهار محور اصلی به شرح ذیل دسته بندی شود. 

 محور اول: بهترین‌ها در تولید شواهد علمی مناسب و گردش صحیح آن (شامل سه بخش: تولید مقاله، کتاب و سایر موارد)
 محور دوم:  بهترین‌ها در پژوهش های و تحقیقات کاربردی  (کاربرد در بالین، کاربرد سلامت عمومی و کاربرد در علوم پایه)
 محور سوم: بهترین‌ها در فعالیت‌های خلاقانه یا نوآوری در مدیریت تحقیقات در دوران پاندمی کووید-۱۹
 محور چهارم: بهترین‌های مراکز تحقیقاتی با تغییر کاربری مناسب و نوآوری ها در دوران پاندمی کووید-۱۹

توضیح مهم ۱ : در سه محور اول تمامی افراد حقوقی و حقیقی، مراکز تحقیقات، دانشکده‌ها، بیمارستان‌ها و سایر سازمان‌هایی که در حیطه تحقیقات مرتبط با سلامت فعالیت داشته‌اند امکان شرکت خواهند داشت اما محور چهارم ویژه مراکز تحقیقاتی خواهد بود که تغییر کاربری مناسب و درست برای کمک به کاهش مشکلات مربوط به پاندمی کووید-۱۹ در کشور شده‌اند می‌باشد.
توضیح مهم ۲: منظور از فعالیت خلاقانه در محور دوم، هر گونه فعالیتی در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی که منجر به مدیریت مناسب اجرایی و کیفیت طرح‌های تحقیقاتی شده است می‌باشد.
توضیح مهم ۳: منظور از تغییر کاربری در محور سوم که ویژه مراکز تحقیقاتی می‌باشد، هر گونه فعالیتی و یا تغییر کاربری  در مراکز تحقیقاتی می‌باشد که منجر به تغییر و اثربخشی مثبت در کاهش حجم مشکلات مربوط به پاندمی کووید-۱۹ شده است.
توضیح مهم ۴: برای شرکت در فراخوان لازم است نویسنده مسئول طرح تحقیقاتی (مجری)، نویسنده مسئول مقاله یا بالاترین مسئول شرکت نماید. برای مثال برای محور چهارم اگر یک مرکز تحقیقاتی قصد شرکت دارد لازم است رئیس مرکز تحقیقات به عنوان مسئول شرکت نماید.

 دانلود مراحل شرکت در فراخوان
 دانلود پروتکل اجرایی برنامه های بهترین پژوهش
 دانلود فرم‌ها به صورت یکجا



سامانه های دانشگاه