برگزاری چهارمین مجمع سلامت استان

1402/12/20
تعداد بازدید :2230
مجمع سلامت استان، سازماندهی مبتنی بر فرآیندهای اجتماعی، مشارکتی و نظام ­مند با حضور ذیربطان از بخش­ های دولتی و غیردولتی در سطح استان و شهرستان ها سالانه برای تبادل دانش، نظرات و تجربیات، یادگیری جمعی و گفتمان­ سازی درباره رویکرد سلامت همه­ جانبه و انسان سالم، تبیین اولویت های سلامت و حمایت­ طلبی برای آنها برگزار می ­شود و در نهایت منجر به توصیه ­های سیاستی عمومی سالم می­ گردد. 
در همین راستا، روز گذشته چهارمین مجمع با حضور استاندار کردستان به همراه رئیس، جمعی از اعضای هیئت رئیسه، مدیران، کارکنان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اصحاب رسانه، خیرین و سازمان های مردم نهاد سلامت و مسئولین و کارشناسان تعدادی از ادارات و سازمان های استانی و شهرستانی در محل تالار ابن سینای دانشکده پزشکی برگزار شد. در این جلسه جناب آقای دکتر بختیار پیروزی رئیس محترم مرکز بنا بر یافته های مطالعه ای در ارتباط با وضعیت دسترسی ساکنین مناطق محروم و کم برخوردار به خدمات سلامت توضیحات مبسوطی در خصوص اهمیت عدالت اجتماعی، توسعه متوازن شهری و محرومیت زدایی از این محلات ارائه فرمودند. 
ایشان اذعان نمودند که محل سکونت و شرایط زندگی ما یکی از فاکتورهای اجتماعی موثر بر سلامت ماست. شواهد زیادی گویای این مطلب است که اختلاف امید به زندگی قابل توجهی بین ساکنین محلات فقیر و محلات برخوردار وجود دارد. اغلب کشورهای جهان با معضل حاشیه نشینی و سکونتگاه‌های غیررسمی مواجه هستند. بطوریکه بر اساس آمارها بیش از ۴۰ درصد از ساکنان شهرهای کشورهای در حال توسعه در این نواحی و مناطق زندگی می کنند. حاشیه نشینی تبعات متعددی از قبیل فقر، خشونت، کودکان کار، اعتیاد، تحصیلات پایین، طول عمر کوتاه تر و کیفیت زندگی پایین تر برای ساکنان این مناطق دارد. البته باید توجه داشت که زندگی تمامی شهروندان یک شهر به هم گره خورده است و ساکنین این مناطق در شهر کار، فعالیت و رفت و آمد دارند و آنچه بر آنها می‌گذرد با خود به سطح شهر می‌آورند.
بر اساس آمارهای رسمی جمعیت حاشیه نشین و سکونتگاه‌های غیررسمی طی ۲۰ سال اخیر از جمعیتی کمتر از ۵ میلیون نفر به بالای ۲۰ میلیون نفر افزایش یافته است. در کشور ستاد بازآفرینی شهری متشکل از دستگاه های مختلف دولتی به منظور احیاء، نوسازی و بهسازی این مناطق شکل گرفته است.
استان کردستان هم در این ارتباط شرایط مطلوبی ندارد. بطوریکه بر اساس آمارها حدود ۵۰ درصد جمعیت شهری استان در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ها زندگی می کنند. به دلیل اهمیت این موضوع امسال با همت همکارانمان در دانشگاه علوم پزشکی کردستان یکی از گفتمان های مجمع سلامت استان برای سال آینده "عدالت اجتماعی و توسعه متوازن شهری" با هدف محرومیت زدایی از محلات کم‌برخوردار و حاشیه تعیین گردید. امید است برگزاری چنین رویدادهایی منجر به حساسیت و توجه بیشتر به معضل حاشیه نشینی و سیاستگذاری های مناسب در این زمینه گردد.

سامانه های دانشگاه