5 مهر (26 سپتامبر) به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط

1403/07/06
تعداد بازدید :21

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان از تحصیل 175 دانشجو در رشته مهندسی بهداشت محیط در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای آموزشی و پژوهشی در گروه بهداشت محیط این دانشکده خبر داد. 

دکتر رضایی ضمن تبریک روز جهانی بهداشت محیط به تمامی اساتید، دانشجویان و کارکنان شاغل در این حوزه به تشریح فعالیت و سیر توسعه آموزشی این رشته در طول سالیان مختلف پرداخته و بیان کرد: فعالیت گروه آموزشی رشته مهندسی بهداشت محیط این دانشکده از سال1370 با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی شروع و در سال 1380 مقطع کارشناسی و از سال 1389 مقطع کارشناسی ارشد این رشته راه اندازی شده است. 

وی اضهار کرد: در سالیان اخیر با حمایت ریاست و مدیران دانشگاه و نیز تلاش میران و هئیت علمی دانشکده، با ایجاد زیر ساخت ها و استاندارد های لازم به لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات آزمایشگاهی و فضای فیزیکی موافقت پذیرش دانشجو در مقطع دکترای آموزشی بهداشت محیط و کارشناسی ارشد رشته مدیریت بهداشت ایمنی و محیط زیست (HSE) انجام و اولین دوره دانشجویان این دو رشته در سال جاری مشغول به تحصیل هستند. 

وی به تشریح رشته مهندسی بهداشت محیط پرداخت و گفت دانشجویان این رشته به صورت تئوری و عملی واحد های تخصصی مرتبط با حوزه مهندسی و بهداشت آب و فاضلاب (شیمی، میکروبیولوژی و..) کنترل آلودگی هوا، مدیریت پسماند، بهداشت مواد غذایی ، بهداشت محیط بیمارستان و... را آموزش می بینند.

رئیس دانشکده بهداشت اضافه کرد: این دانشجویان با حضور در فیلدهای تخصصی مرتبط در دوره کاراموزی مهارت های لازم را کسب می نمایند تا در نهایت بتوانند اثرات آلاینده های محیطی را بر سلامت شناسایی و اقدامات پیشگیرانه را اعمال نمایند.

دکتر رضایی به فعالیت فارغ التحصیلان این رشته پرداخت و گفت دانش اموختگان رشته بهداشت محیط می توانند در حوزه های مختلف وزارت بهداشت از جمله دانشگاه های علوم پزشکی(واحدهای آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی)به فعالیت میپردازند.

وی ادامه داد:بعلاوه فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سایر سازمان ها و ارگان های دولتی مرتبط از جمله شرکتهای آب و فاضلاب ،شهرداری ها، سازمان محیط زیست ،صنایع مختلف و بخش های خصوصی به عنوان پیمانکار و مشاور در حوزه های مختلف مرتبط با آب و فاضلاب کنترل آلودگی هوا و مدیریت پسماند مشغول به کار شوند.

دکتر رضایی از فعالیت 8 نفر عضو هیئت علمی مجرب(2 نفر استاد ، نفر دانشیار، 2نفر استادیارو1نفرمربی)و4نفر کارشناس تخصصی در گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت خبر داد.

وی افزود:اعضای این گروه علاوه برفعالیت های آموزشی وپژوهشی با عضویت فعال و تاثیر گذار در کارگروه های مختلف استانی از جمله کارگروه کیفیت آب منطقه ای ،کارگروه پژوهشی شرکت آب و فاضلاب،گروه کاری سلامت و امنیت غذایی استانداری و ... همچنین راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی آب ومواد غذایی در راستای مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی به ایفای نقش می پردازند.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان با اشاره به شعار فدراسیون بین الملی بهداشت محیط در سال 2024 تحت عنوان ایجاد جوامع تاب آور از طریق کاهش خطر بلایا و تغییر اقلیم و سازگاری با آنها بیان کرد: اثرات تغییر اقلیم بر سلامت از مسایل بسیار مهم روز دنیا می باشد که بسیاری از این تغییرات در حوزه رشته بهداشت محیط قابل مطالعه، پیشگیری و یا سازگاری می باشد.  

سامانه های دانشگاه