مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره اینکه روغن کانولا بهترین روغن برای پخت و پز است، گفت: روغن کانولا به دلیل داشتن نسبت مناسب اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3، یکی از روغنهای سالم و مفید محسوب میشود. این تعادل باعث میشود روغن کانولا به یک گزینه مناسب برای پخت و پز باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، شیرین هدایت کردستانی، در نشست با خبرنگاران در راستای پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، با اشاره به اینکه طبق آمار اضافه وزن در استان نسبت به میانگین کشوری بیشتر است، اظهار کرد: مصرف زیاد غذاهای پرکالری، فرآوری شده و چربیهای اشباع شده، خطر چاقی را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه فعالیت بدنی کم و سبک زندگی کمتحرک، باعث کاهش سوخت و ساز بدن و در نتیجه افزایش وزن میشود، افزود: برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد چاقی هستند، ژنها میتوانند بر متابولیسم بدن، اشتها و نحوه ذخیره چربی تاثیر بگذارند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بر محدود کردن مصرف چربیهای ترانس به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی پرداخت و تصریح کرد: مصرف بیش از حد چربیهای ترانس خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تا 28 درصد و خطر مرگ به هر دلیلی را تا 34 درصد افزایش میدهد. همچنین، این چربیها عامل اصلی 500 هزار مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی در سال هستند.
کردستانی با اشاره اینکه روغن کانولا بهترین روغن برای پخت و پز است، بیان کرد: روغن کانولا به دلیل داشتن نسبت مناسب اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3، یکی از روغنهای سالم و مفید محسوب میشود. این تعادل باعث میشود روغن کانولا به یک گزینه مناسب برای پخت و پز باشد.
وی با اشاره به اینکه روغن کنجد یکی از روغن های مناسب خوارکی است، عنوان کرد: روغن کنجد حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی مانند گاما توکوفرول و لیگنانها است، این ترکیبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: روغن کنجد به دلیل وجود آنتیاکسیدانها، ماندگاری بالایی دارد و حتی در دمای محیط به سرعت اکسید نمیشود.
کردستانی با اشاره به اینکه برای سرخ کردن باید از روغن های مخصوص سرخ کردنی استفاده کرد، اضافه کرد: برای پخت و پز سالم، روغن کانولا و روغنهای مخلوط حاوی کانولا گزینههای مناسبی هستند. لذا توصیه می شود به جای سرخ کردن، از روشهای پخت سالمتری مانند بخارپز، آبپز، تفت دادن با حرارت کم و کباب کردن استفاده کنید.
وی خاطرنشان کرد: روغن های سرخ کردنی روغن هایی هستند که به صورت یک روغن یا ترکیبی از روغن های با مقاومت حرارتی بالا تولید میگردند. این روغن ها به شکلی فرموله میشوند که قابلیت حفظ پایداری و کیفیت را در طول مدت سرخ کردن داشته باشند.
افراد آنلاین | 0 |
بازدید صفحه جاری | 1 |
تاریخ بروز رسانی | 1400/11/23 |
بازدید امروز | 15 |
بازدید دیروز | 37 |
بازدید کل | 6879 |