تداوم همکاری‌ها در اجرای پویش "نه به تصادفات" کردستان؛ تاکید بر کاهش آمار مرگ و میر

1403/12/26
تعداد بازدید :316

در ادامه جلسات هماهنگی پویش "نه به تصادفات"، جلسه بین بخشی استانی با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان و جمعی از مسئولان استانی در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه واقع در ستاد مرکزی برگزار شد و بر تداوم همکاری‌ها و تلاش برای کاهش آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلسه بین بخشی استانی با حضور دکتر شعله شاه غیبی، سرپرست و جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه علوم پزشکی کردستان و روسا و نمایندگان دستگاه‌های همکار استانی در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه واقع در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ضمن خوشامدگویی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان، به تشریح اهداف پویش "نه به تصادفات" پرداخت و گفت: این پویش با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات از سوی وزارت بهداشت مطرح شده و بیش از 30 وزارتخانه و دستگاه اجرایی در اجرای آن همکاری دارند.

وی با اشاره به آمار تصادفات، افزود: بر اساس آمارهای ما در حوزه سلامت، بیش از 75 درصد تصادفات درون شهری هستند، اما 75 درصد مرگ و میرها در تصادفات بین شهری رخ می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد که باید توجه ویژه‌ای به ایمنی در ابعاد مختلف در جاده‌های بین شهری داشته باشیم.

دکتر شعله شاه غیبی، هزینه تصادفات بر سیستم سلامت را بسیار زیاد و تاثیر منفی آن را قابل توجه دانست و بر اهمیت هماهنگی بین دستگاه‌ها برای کاهش تصادفات تاکید کرد.

وی با بیان اینکه حدود 50 درصد مرگ و میرها در صحنه تصادف، 25 درصد در زمان انتقال به مرکز درمانی و 25 درصد هم در مراکز درمانی اتفاق می‌افتد، آموزش نحوه اطلاع رسانی سریع رخداد تصادفات به مرکز دیسپچ اورژانس را بسیار مهم دانست.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بهره گیری از روش‌های اورژانسی به روز و علمی، رساندن سریع مصدومان به بیمارستان، پذیرش سریع مصدومان در بیمارستان و ارائه درمان‌های تکمیلی را از جمله وظایف اورژانس و مراکز درمانی برشمرد.

وی همچنین به سه مولفه مهم در پیشگیری از تصادفات اشاره کرد: راننده و سرنشین ایمن، خودروی ایمن و جاده ایمن سه مولفه مهم در پیشگیری از تصادفات هستند که امیدوارم با برنامه ریزی‌های دقیق به آن دست پیدا کنیم.

دکتر شاه غیبی تاکید کرد: رانندگان باید همواره با هوشیاری کامل رانندگی کنند، از سرعت غیرمجاز پرهیز نمایند و به قوانین راهنمایی و رانندگی احترام بگذارند. استفاده از کمربند ایمنی برای تمامی سرنشینان خودرو الزامی است و والدین باید از نصب صندلی مخصوص کودک برای ایمنی فرزندان خود اطمینان حاصل کنند. همچنین، توجه به وضعیت فنی خودرو و اطمینان از سلامت سیستم ترمز، چراغ‌ها و لاستیک‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر شاه غیبی، هدف اصلی این پویش را ارتقای آگاهی‌های عموم مردم و رانندگان در زمینه راهکارهای پیشگیری از تصادفات و تشویق افراد به رعایت قوانین و استفاده نکردن از موبایل در حین رانندگی عنوان کرد.

دکتر شاه غیبی هشدار داد: استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی، حتی برای مدت کوتاه، تمرکز راننده را به شدت کاهش می‌دهد و خطر وقوع تصادف را افزایش می‌دهد. رانندگان باید از پاسخ دادن به تماس‌ها و ارسال پیامک در حین رانندگی خودداری کنند و در صورت نیاز، در مکانی امن توقف کنند.

وی با اشاره به اینکه مرحله اول پویش از اول اسفند 1403 تا 15 فروردین 1404 با اولویت ارتقای آگاهی‌ها برگزار می‌شود، ابراز امیدواری کرد که با همکاری و همدلی تمامی دستگاه‌های اجرایی و مشارکت فعال مردم، این پویش بتواند آمار تصادفات را به طور چشمگیری کاهش دهد و با ایجاد فضایی امن و آرام در جاده‌ها، امید و شادی را به خانواده‌ها و جامعه هدیه کند.

در این جلسه، رئیس پلیس راهور و دیگر مسئولین و نمایندگان دستگاه های همکار نیز به ارائه گزارشی از وضعیت تصادفات در استان و نیز مهمترین عملکردهای حوزه مربوطه پرداختند و در خاتمه این جلسه بر همکاری بین دستگاهی در اجرای این پویش تاکید شد.

سامانه های دانشگاه