برگزاری ایمن چهارشنبه سوری از بروز حوادث ناگوار و آسیب‌های جبران ناپذیر جلوگیری می‌کند

1403/12/27
تعداد بازدید :178

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی کردستان گفت: برگزاری ایمن چهارشنبه سوری، نه تنها از بروز حوادث ناگوار و آسیب‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند، بلکه فرصتی برای حفظ اصالت این آیین باستانی و ایجاد خاطرات خوش برای همگان فراهم می‌سازد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حسین جعفری، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث، با اشاره به افزایش 61 درصدی مصدومان حوادث چهارشنبه سوری 1402 نسبت به سال قبل، اظهار داشت: متأسفانه، این رسم باستانی در سال‌های اخیر به بازی‌های خطرناک با مواد منفجره و محترقه تبدیل شده و شبی تلخ و حادثه‌آفرین برای خانواده‌ها رقم زده است.

وی افزود: علاوه بر مصدومیت و فوت، استفاده از مواد محترقه می‌تواند منجر به معلولیت‌های دائمی شود.

جعفری با اشاره به آمار مصدومان چهارشنبه سوری 1402 در استان کردستان، بیان کرد: شهرستان‌های سنندج و سقز بیشترین تعداد مصدومان و شهرستان‌های سروآباد و کامیاران کمترین تعداد مصدومان را داشته‌اند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی کردستان با اشاره به آمار مصدومان، تصریح کرد: 91 درصد از مصدومان مرد و 9درصد زن بوده اند؛ آماری که نشان دهنده نقش غالب مردان در استفاده از مواد محترقه و افزایش خطر آسیب در میان آنهاست.

جعفری میانگین سن مصدومین را 19 سال عنوان کرد و گفت: کمترین رده سنی 2 سال و بیشترین رده سنی آقای 63 سال که به صورت رهگذر با پرتاب مواد منفجره دچار حادثه شده است.

وی علت مصدومیت را 73 درصد در حال بازی، 15 درصد عابر پیاده و 8 درصد تماشاگر برشمرد و با ابراز نگرانی از آمار بالای مصدومان زیر 18 سال، بر لزوم فرهنگ‌سازی، آگاهی‌بخشی و نظارت بیشتر خانواده‌ها و نهادهای آموزشی تأکید کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی کردستان افزود: تنها راه ایمن‌سازی این جشن، آموزش و آگاهی است لذا با افزایش آگاهی عمومی، آموزش صحیح اصول ایمنی و ایجاد قوانین بازدارنده، می‌توان از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرد.

جعفری به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان اشاره و خاطرنشان کرد: آگاه‌سازی جوانان و نوجوانان، آموزش‌های همگانی در مدارس، سازمان‌ها و ارگان‌ها، تدوین دفترچه آموزش همگانی پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری، استفاده از ظرفیت صدا و سیما و فضای مجازی در کاهش حوادث شب چهارشنبه سوری بسیار موثر خواهد بود و نقش بسزایی در کاهش آمار مصدومان و تلفات این شب خواهد داشت.

وی در پایان به توصیه‌های ایمنی پرداخت و یادآور شد: نظارت والدین بر فرزندان در خرید و استفاده از مواد محترقه، مشارکت والدین در شادی فرزندان و حضور در کنار آن‌ها، روشن کردن آتش در حجم کم و عدم استفاده از مواد سریع‌الاشتعال، عدم استفاده از مواد محترقه و منفجره دست‌ساز، استفاده از عینک‌های محافظ چشم، دوری از مواد آماده انفجار یا احتراق و عدم فروش مواد آتش‌زا و شیمیایی به کودکان و نوجوانان توسط فروشگاه‌ها می تواند از بروز بسیاری از حوادث و آسیب های جبران ناپذیر جلوگیری کند و شبی ایمن و خاطرانگیز را برای همگان رقم بزند.

سامانه های دانشگاه