مقدمه، تاریخچه تاسیس و معرفی اجمالی گروه بیوشیمی بالینی

گروه بیوشیمی از بدو تاسیس دانشکده پزشکی با نام بخش بیوشیمی آغاز بکار کرده است. با توجه به عدم وجود ساختار گروهی در آن سالها، بخش بیوشیمی ، هماهنگ با سایر بخشهای علوم پایه فعالیت می نمود. آقای دکتر پدرام عندلیبی اولین رئیس بخش بیوشیمی دانشکده پزشکی بود. این گروه از بدو تاسیس ضمن ارائه خدمات آموزشی به دوره های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری، مسئولیت آموزشهای بالینی دوره های مختلف علوم آزمایشگاهی را در بطن واحدهای آموزشی-درمانی تابعه دانشکده پزشکی را بعهده داشته است.  درسال 1386 آقای دکتر محمد سعید هخامنشی، بعنوان دومین مدیر گروه بیوشیمی منصوب گردیدند. سپس در سال 1395 با جذب و اضافه شدن نیروهای جدید به گروه بیوشیمی، گروه بیوشیمی موفق به دریافت مجوز برای تاسیس دوره تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی گردید. در سال 1397 آقای دکتر محمد عبدی به مدیریت گروه منصوب گردیدند. با پیگیری و تلاش های مستمر آقای دکتر محمد عبدی و اهتمام و توجه ویژه ریاست محترم دانشکده پزشکی، جناب آقای دکتر بهرام نیکخو و معاون وقت آموزشی علوم پایه و تحصیلات تکمیلی دانشکده پزشکی، جناب آقای دکتر محمد باقر خادم عرفان در راستای آموزش کارآمد و اصولی، تمامی دروس بالینی، کارآموزی و کارورزی دانشجویان کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی از همان بدو ورود اولین سری دانشجویان کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی بطور کامل، هر ترم، در آزمایشگاههای بالینی مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام گرفت و تاکنون نیز ادامه داشته است. بطوریکه دانشجویان کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی سال آخر در نوبتهای عصر و شب مستقیما در آزمایشگاههای بالینی مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان  به انجام خدمت مشغول می شوند.

با توجه به اهمیت ارتقاء کیفیت در برنامه های آموزشی، پژوهشی و درمانی و نیز آشنایی با روشهای نوین آموزش و کسب اطلاعات دانش روزآمد و مهارتهای بالینی، امید است در سالهای آینده دانش آموختگان گروه بیوشیمی بالینی بتوانند در بالاترین سطح علمی حداقل در سطح منطقه از نظر آموزش، پژوهش و کیفیت علمی و فنی قرار گیرند. در این راستا گروه بیوشیمی بالینی دانشکده پزشکی کردستان، به طور مداوم اقدام به ارزشیابی درونی جهت شناخت و آگاهی از وضعیت و امکانات آموزشی موجود و کوشش برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف می نماید. در این راستا برای دانشجویان کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی برنامه ریزی های آموزشی، پژوهشی و تشخیصی دقیقی انجام شده است و چک لیستها و work book هایی جهت ارزیابی کیفیت آموزش و حضور آنها در آزمایشگاههای بالینی طراحی شده است و به شدت کنترل می شود. بطوریکه ارتقای دانشجو از هر ترم به ترم و سال بعدی منوط به تکمیل و تایید چک لیستها و work book ها توسط اساتید راهنما مدیر گروه و مسئولان فنی آزمایشگاههای بالینی مراکز آموزشی – درمانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می باشد. برای دورس مختلف ببوشیمی عمومی و  بالینی (نظری – تئوری) دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی کردستان طرح درس مشخص و مجزا وجود دارد و زمان بندی دقیق تشکیل کلاسها  و برگزرای آزمونهای از قبل با دقت و واقعی طراحی شده و اجراء می شود.

گروه بیوشیمی بالینی دارای رسالت و اهدافی می باشد که امید است با مشارکت اکثر اعضای گروه محقق شود. اهداف آموزشی دانشجویان دوره های مختلف تحصیلی گروه پزشکی و تحصیلات تکمیلی به تفکیک وجود دارد و در اختیار آنها قرار می گیرد. رضایت دانشجویان از آموزش، پژوهش و تشخیص آزمایشگاهی بطور مداوم پایش می شود و همواره سعی بر این است تا مشارکت گروه در آزمایشگاههای بالینی و پژوهش دانشگاه در حد مطلوب حفظ شود. نداشتن بودجه کافی برای تجهیز کامل آزمایشگاههای مستقل گروه و در اختیار نداشتن مسئولیت فنی بخشهای بیوشیمی آزمایشگاههای بالینی مراکز آموزشی-درمانی سطح دانشگاه از محدودیت های اصلی گروه محسوب می شود. از نظر پژوهشی، اعضاء هیات علمی گروه با ارائه طرحهای تحقیقاتی کاربردی و موثر، با به چاپ رساندن بیش از صدها مقاله در مجلات علمی معتبر داخل و خارج کشور و نیز ارائه سخنرانی در کنگره های داخلی و بین المللی جزو گروههای با برون ده عالی محسوب می شود.

در صورت تمایل و جهت آشنایی بیشتر با گروه بیوشیمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، می توان از مطالب ذیل استفاده کرد.
سامانه های دانشگاه