تغذیه


مسئول واحد

منیره اسماعیلی

تحصیلات: کارشناس امور تغذیه و رزیم درمانی

سوابق کاری: 13 سال

برای نوشتن اینجا را کلیک کنید...

شرح وظایف

  • تعامل و هماهنگی با مدیریت بیمارستان جهت ارتقاء کیفیت خدمات بخش تغذیه.

  • ارائه گزارش عملکرد 6 ماهه و یکساله به واحد تغذیه معاونت درمان دانشگاه.

  • پیگیری مشکلات اعلام شده توسط کارشناس تغذیه معاونت و یا ناظرین وزارت بهداشت طی بازدیدهای دوره‌ای و اتخاذ راهکارهای مناسب جهت رفع آن‌ها با همکاری مراجع ذیربط.

  • تشکیل کمیته تغذیه و برگزاری جلسات منظم طرح و بررسی مشکلات موجود و افزایش هماهنگی و همکاری اعضاء تیم درمان (پزشکان، مدیریت خدمات پرستاری و مشاورین و کارشناسان تغذیه) در اجرای برنامه‌های تغذیه بالینی در موضوعات مربوطه.

  • شرکت در جلسات مناقصه و نظارت بر عقد قراردادهای غذا از جهت رعایت ضوابط بخش تغذیه توسط پیمانکار(در موارد واگذاری خدمات).

  • آگاهی، تسلط کامل و آموزش برنامه اعتبار بخشی، استانداردها و فرآیندهای خدمات غذایی و سایر دستورالعمل‌های ذیربط به کارکنان واحد.

  • اجرای برنامه اعتباربخشی واحد تغذیه بیمارستان با همکاری کارشناسان مدیریت خدمات غذایی و مشاوره تغذیه و رژیم درمانی.

  • پیگیری رفع نواقص سنجه‌ها در اعتبار بخشی دوره‌های گذشته با کمک مشاورین و کارشناسان تغذیه.

  • مدیریت، سرپرستی، نظارت، ارزیابی کیفی-دوره‌ای فعالیت‌های واحد خدمات غذایی و واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی و تقسیم وظایف کارکنان تحت سرپرستی.

  • برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش تغذیه منطبق با استانداردهای نیروی انسانی و تلاش جهت تامین نیروی انسانی لازم و کافی برای بیمارستان از طریق مراجع ذیربط.

  • تلاش در اجرای ضوابط بخش تغذیه به بهترین نحو ممکن و نظارت مستمر بر نحوه پیاده سازی آن.

  • جلوگیری از ورود و توزیع غذا برای بیماران از مراکز تهیه و طبخ غذا یا دیگر بیمارستان‌هایی که فاقد کارشناس تغذیه ناظر بوده و یا زنجیره گرم بطور کامل در انتقال غذا رعایت نشده است.

  • تهیه و تکمیل چک لیست امتیازدهی شرکت‌های خصوصی پیمانکاری طبخ و توزیع غذا بر اساس مفاد قرارداد با همکاری کارشناس تغذیه خدمات غذایی و واحد بهداشت محیط(در موارد غیر خودگردانی).

  • نظارت بر تنظیم برنامه غذایی بیماران توسط کارشناس تغذیه خدمات غذایی مطابق با اصول تغذیه‌ای و بهداشتی با همکاری کارشناس بهداشت محیط در حیطه موارد بهداشتی.

  • همکاری با مشاورین تغذیه جهت ارائه مشاوره تغذیه و رژیم درمانی.

  • همکاری با کارشناس خدمات غذایی در امور نظارت و ساماندهی امور غذا.

  • پیش بینی ذخیره مواد غذایی ضروری جهت مواقع اضطرار و بحران (بر حسب امکانات و نوع مواد غذایی) و حوادث غیر قابل پیش بینی جهت پیشگیری از مخاطرات امور تغذیه بیمارستان.

  • نظارت بر تامین مواد اولیه غذایی برحسب امکانات بیمارستان و نوع مواد غذایی برای مدت قابل قبول بر حسب شرایط بیمارستان و حسن اجرای آن توسط کارشناس تغذیه خدمات غذایی.

  • نیازسنجی و پیش بینی راهکارهای تامین مکمل‌های بیمارستانی و محلول‌های تجاری مورد نیاز بیماران با تعامل مشاور تغذیه و رژیم درمانی وارسال لیست مکمل‌ها و محلول‌های مورد نیاز به معاونت درمان جهت انجام اقدامات لازم برای تسهیل دسترسی به آن‌ها.

  • به روزرسانی و تامین تجهیزات بخش تغذیه شامل آشپزخانه، اتاق‌های تغذیه، انبارها و کلینیک تغذیه بیمارستان و تدارکات مربوطه با همکاری واحد بهداشت محیط

  • نظارت بر بودجه خدمات غذایی، قراردادهای غذا، نوشیدنی‌ها و میان وعده‌ها.

  • نظارت بر انجام مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بیماران بستری و سرپایی در کلینیک سرپایی تغذیه بیمارستان با نسبت توافقی با کارشناسان تغذیه بیمارستان.

  • گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط با حیطه کاری بویژه موضوعات تغذیه بالینی.

  • انجام تحقیق و مطالعات و استفاده از شواهد و تجربیات موجود جهت ارتقاء کیفیت خدمات در بیمارستان با همکاری کارشناسان تغذیه و سایر پرسنل مرتبط.

  • نظارت و کنترل کلیه بروشورهای آموزشی تغذیه تهیه شده برای بیماران سرپایی و بستری از جهت صحت و انطباق با پروتکل‌ها و مبانی تغذیه.

  • برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارکنان خدمات غذایی با همکاری کارشناس تغذیه خدمات غذایی و سایر پرسنل مرتبط.

  • هماهنگی با رابطین آموزشی بیمارستان جهت اخذ مجوزهای مربوطه در برگزاری دور‌های آموزشی.

  • انجام هماهنگی‌های لازم برای ایجاد امکان ورود اطلاعات تغذیه‌ای مورد نیاز کارشناسان و مشاورین تغذیه از بیماران در برنامه سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستانی(HIS) و تنظیم شاخص‌های تغذیه‌ای بیماران بستری براساس موارد تعریف شده توسط گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت.

  • بارگذاری اطلاعات غذایی و تغذیه‌ای در سایت یا شبکه الکترونیک بیمارستان.

  • تهیه و تنظیم برنامه غذایی پرسنل مطابق با اصول تغذیه‌ای و بهداشت.

  • تهیه و تنظیم برنامه غذایی بیماران مطابق با اصول تغذیه‌ای و بهداشت.

  • شرکت در کمیته اقتصاد، غذا و دارو  بصورت ماهیانه جهت ارتقاء و ساماندهی خدمات تغذیه بیمارستان.

  • شرکت در کمیته آموزش سلامت بصورت ماهیانه.

  • جمع آوری اطلاعات آماری مرتبط با فعالیت‌های بخش تغذیه و بکارگیری نتایج در برنامه‌ریزی‌های آتی.

  • بررسی گزارشات و آمار بخش تغذیه و ارسال بازخوردهای دوره‌ای (ارائه گزارش، روند تغییر شاخص‌ها و ...) به معاونت درمان دانشگاه.

سامانه های دانشگاه